Go to content Go to navigation Go to search

: Løsning til problem med langsom SSH

2007-10-07 08:50 af Thomas Damgaard Nielsen -

Jeg bruger SSH til mange ting i min hverdag. Desværre har jeg haft et problem med OpenSSH i Ubuntu/Kubuntu. Når jeg vil forbinde til en server, “hænger” den i lang tid (nogle sekunder), før den opretter forbindelsen. Det er ganske irriterende.

Et eksempel på output fra ssh med -vvv kan ses her.

Jeg har nu fundet ud af, hvad årsagen til problemet er. Først troede jeg at problemet skulle findes på serveren, da det virker som om klienter venter på svar. Jeg troede, at det var et DNS-problem, men i virkeligheden skyldes problemet, at klienten forsøger at kontakte en KDC for at få en nøgle for værtsmaskinen.
Dette kan slås fra ved at slå GSSAPIAuthentication fra i ssh_config (enten i /etc/ssh/ssh_config eller ~/.ssh/ssh_config).

Kommentarer

  Textile hjælp